top of page

Medoonlased loovad pommuudiseid

Meedia töötoas "Pommuudis" uurivad lapsed koos juhendajaga, kuidas võib valeinfo levida. Nad näevad läbi mängude, kuidas suust suhu liikuvad jutud muutuvad vastavalt sellele, kuidas keegi teatud infot vastu võtab, mäletab ja edasi annab või kuidas keegi fakte kogemata või teadlikult muudab. Lapsed loevad muudetud uudiseid ning proovivad eristada tõde väljamõeldisest. Seejärel rakendavad nad oma värskeid teadmisi praktilises tegevuses - kirjutavad ise libauudise ja esitavad selle kaaslastele.

Meduunlaste sensatsioonilised libauudised ulatuvad lausa 1920. aastasse. Peategelastena kohtab nii koeri, laiskloomi, mõrvareid kui ka luukeresid. Mõnusat lugemist!



Härra Luukere kohutav õnnetus

Väljaanne: M ajaleht Kuupäev: 12.04.1920 Autor: Tanel Kõrvavalu



Sada aastat tagasi ehk siis aastal 1920 juhtus Härra Luukerel midagi sensatsioonilist. Nimelt lendas lihtsalt järsult tema käsi minema ning nüüd on kadunud. Härra Luukere läks proua Varba juurde ja palus ta abi, kuid proua Varvas tahtis selle eest ühte dreampointi. Aga nad olid ookeanis vee all ja härra Luukere ei teadnud kust ta dreampointi saaks. Kuid siis nägi ta veealust Medoonity maja. Ta läks sinna sisse, et küsida kas ta saaks end laborisse registreerida. Ta sai registreeritud ning kohe enne esimest laborit hakkas ta dreampointi otsima. Pärast laborit leidiski ta ühe dreampointi. Ta läks proua Varba juurde ja andis talle dreampointi. Proua Varvas ja härra Kere hakkasid koos kätt otsima. Nad leidsid mitu asja, mis olid väga käe moodi, aga kätt ei leidnud. Lõpuks läksid nad õhtul koju ning hakkasid magama minema. Kui härra Luukere pea padjale pani, tundis ta midagi imelikku. Ta vaatas padja alla ning nägi, et ta käsi oli seal. Ta oli lihtsalt eelmine öö käe padja alla pannud ning see oli ära tulnud. Ta oli väga õnnelik. Pani käe tagasi sinna, kuhu see kuulub ja jäi magama.

- Medoonlane Pärtel




Margaret Medoonitys


Väljaanne: Minu kodu Kuupäev: 17.04.2020 Autor: Liisbet



Margaret oli baasis nagu tavaliselt. Ta oli üksi igav, kuna meistrid ei mänginud temaga. Kuid Margaret leidis juhuslikult dreampointi ja tahtis minna põgenemistuppa. Talle öeldi, et alles nädala pärast saab minna põgenemistuppa. Margaret ootas ja ootas, kuni saabus päev, millal ta sai minna põgenemistuppa. Ta otsis vihjeid jne. Siis nägi Margaret punast nuppu. Ta vajutas punast nuppu ja äkitselt läksid kõik tuled kustu. Kõik oli pime ja Margaret läks õue, kus oli ka pime. Siis läks Margaret koju ja järgmisel päeval hakati ehitama uut maja. Kui enne oli asutuse nimi Makerlab, siis nüüd pandi nimeks Medoonity. Margaret oli väga rõõmus, et tööd said valmis, sest need kestsid kaks aastat. Margaret kutsus kõik oma sõbrad Medoonitysse ja nad pidutsesid terve päeva. - Medoonlane Liisbet




Mis juhtus Titanicuga tegelikult?




Kõik mõtlevad kogu aeg, et mis juhtus Titanicul tegelikult. Kuid mina olin seal ja mina nägin, mis tegelikult juhtus. Ma olin tekil, kui see kõik juhtus. Teate küll seda meest, kes seda naist hoidis? Ta oli tegelikult mõrvar ja usu või ära usu, aga nii see oli. Ja siis see juhtus. Ta lükkas selle naise alla ja siis see naine hulpis seal vees, kuni ta lendas mootoritesse ja siis käis põmm ja laev hakkas ümber käima. Ja te kõik mõtlete, et miks see laev siis pooleks on. Sellel on eriti lihtne seletus. Kui see oli hakanud põhja minema, läks see vastu veealuseid kaljusid ja põmm.


- Medoonlane Kutt Kaur




Pommuudis!





Kui kaks meest naeravad su postkasti üle, siis see tähendab, et varsti su kartulid ei muutu kunagi lehmadeks, vaid need muutuvad hoopis katapultideks. Kui sul enam kartuleid pole, siis tuleb Medoonityst kaitsja laiskloom ja hakkab su komme sööma nii, et sa ei saa kunagi komme mujal süüa kui Medoonitys, kus ei ole tavaliselt kommi, kuna üks maru kütt sööb need kõik ära. Hoidke silmad lahti, see võib juhtuda!


- Medoonlane Sebastian



- Medoondlane Helga Marie


 

.Medoonity on uut liiki huvikool 9-14-aastastele lastele Tartus, kus saab mänguliselt ja mitmekülgselt õppida isetegemist erinevates valdkondades - robootikast maalimiseni, leiutamisest intervjueerimiseni. Liitumiseks registreeri siin!


bottom of page