top of page

Meister Martin Kaur on samal ajal õpetaja ja õpilase rollis

Oktoobris tutvume rohkem .Medoonity elektroonika ja inseneeria meistri Martin Kauriga. Martinil on .Medoonitys käimas teine tööaasta ning õpetamise entusiasm ei paista temas lahtuvat.


Martin on .Medoonitys tõeline Hunt Kriimsilm. Lisaks sellele, et ta kahe erineva teema laboreid annab, tegeleb ta ka nende pideva arendusega, disainib ise masinaid, mida lapsed tundides kokku panevad, arendab .Medoonity mängu rakendust ja aitab teisi meistreid kõiksugu tehnoloogiaga seotud probleemide ja muredega. Sealjuures suudab Martin jääda tagasihoidlikuks. “Ma tahan arendada, mis minu võimuses on, ise areneda ja vaadata, kuidas teised arenevad,” sõnas Martin MeediaLabori õpilastele antud intervjuus.


Enesearendusele rõhub Martin palju. Ta on ülikoolis õppinud füüsikat, kuid kõige enam meeldib talle õppida tegutsedes ja töö käigus. Martin näeb ka ennast .Medoonitys õpilasena, sest tunneb, et õpib ja areneb õpetades sama palju kui noored, keda ta õpetab. Noorte medoonlaste küsimusele, et mis Martini eesmärk .Medoonitys on, vastaski ta lihtsalt: “Ma tahan õpetada ja eesmärgina sellest minu arust piisabki”. Just .Medoonitys töötamise eeliseks, on Martini arust võimalus luua muutusi järgmises generatsioonis ning anda noortele edasi visiooni maailmast. Selle visiooni osa on suurel määral targad ja mõtlevad inimesed. “Täiuslik maailm oleks see, kus igaüks on piisavalt tark, et ühegi reegli jaoks poleks isegi vajadust. Inimesed teavad, et nende eest hoolitsetakse ja nad ka ise hoolitsevad millegi eest,” kirjeldas Martin.


Tõelise Hunt Kriimsilmana ei istu Martin ka kodus käed rüpes. Üheks noormehe hobiks on näiteks klaverimäng ja ise muusika loomine.





bottom of page